top of page

Foreldre som preges av abstinens eller fyllesyke er sjelden gode omsorgspersoner. Mange barn har opplevd dette.

 «Når noen drikker for mye alkohol, eller hvis noen er avhengig av alkohol eller tabletter, kan de bli veldig dårlige når de slutter å bruke det.»

 «Når rusmidlene går ut av kroppen, kan man for eksempel oppleve det som en skikkelig forkjølelse, og man trenger å hvile mye. Noen blir kvalme, noen kaster opp, noen får hodepine eller vondt i kroppen, noen er trøtte og noen blir sinte. Mange synes derfor at det er vanskelig å slutte. Hvis de tar rusmidler igjen, vil plagene gå over. Derfor er det noen begynner igjen selv om de hadde bestemt seg for å slutte».

 «Mange barn skjønner når pappa kommer til å starte med rusmidler igjen eller bli deprimert igjen. De merker små forandringer hos foreldrene som de har sett flere ganger før. En gutt fortalte meg at når mamma pyntet seg og dro til byen så visste han at hun kom til å drikke. Er det noe som du kan merke hos din mamma eller pappa? Har du tenkt på det? Hvordan kan du merke at pappa planlegger å begynne å drikke igjen eller holder på å bli trist igjen?»

Abstinenser og fyllesyke: Tekst
Mann holder seg til hodet, ser ut til å ha det vondt

Abstinenser / fyllesyke

bottom of page