top of page

Filmer

Alfred Jr. & Skyggen
En liten film om å være redd. (2019). Regi: Anne Hilde Vassbø Hagen. For barn i alderen 6-14 år, produsert i samarbeid med Rådet for Psykisk helse og med midler fra Extrastiftelsen.


Den nødvendige samtalen
Når samtalen handler om bekymringer for et barn og voksnes bruk av alkohol. Utgitt av KoRus Sør Borgestandklinikken. Film og hefte med eksempel på å planlegge, gjennomføre og følge opp en samtale med foreldre, når en er bekymret for et barn.

Hvem kan hjelpe Jesper 
Animasjonsfilm. Voksne for Barn. En film om Jesper som er fire år. Mammaen til Jesper er sliten. Det er ikke mat i kjøleskapet, og søsteren hans tar ansvar og følger Jesper til barnehagen.

Hæi 

Musikkvideo. Ravi ft. Mia Francke. Ligger på YouTube.


KLOVN – Min pappa drikker.

Kortfilm (2019).  Regi: Torgeir Kalvehagen. Filmskaperen har brukt minner fra egen barndom til å fortelle en historie om en familie som later som ingenting og at alt er bra. I filmen møter du også barn som forteller hva de ville ha gjort dersom de hadde hatt en mamma eller pappa som drakk for mye alkohol.

Natta pappa henta oss

 Dokumentar/animasjon (2017). Regi: Steffan Sandberg. Steffan Strandberg forsøker å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte flaska framfor barna - og om natta som ble avgjørende for ham og lillebroren.


… og hvem ser Johanne? Animasjonsfilm (2016). Voksne for Barn. Johanne er 10 år, og vi får se hvordan hverdagen hennes er når mamma fester. Refleksjonsspørsmål og veileder tilgjengelig.


Pitbull-Terje

Spillefilm for barn/familie (2005). Regi: Arild Frølich. Prisbelønt komedie som også forteller om en gutt som hjemme er «far i huset», og tar vare på moren sin.


Røverdatter Dokumentar (2018). Regi: Sofia Haugan. En ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen.


Sinna mann
Animasjonsfilm (2009). Regi: Anita Killi. En fri tolkning av teksten og bildene i Gro Dahle og Svein Nyhus’ bildebok Sinna mann fra 2003.


Tegn og signaler hos barn
 KoRus Sør Borgestadklinikken. En samtale med psykologspesialist og fagsjef Frid Hansen om viktigheten av å gå bakenfor signaladferden som barn kan vise.

Barndommen er nå
 KoRus Sør Borgestadklinikken. En samtale med psykologspesialist og fagsjef Frid Hansen om barn som vokser opp i hjem med rus og betydningen av tidlig intervensjon.

Filmarkivet - BarnsBeste/Pårørendeprogrammet. Korte undervisningsfilmer laget av praktikere, pårørende og forskere. 

Filmer: Tekst
Filmrull
bottom of page